Menu
FANZINE.cz
Filmy a seriály

Pátý CONiáš zve do věštírny i na výměnu knih

Marek Hofman

Marek Hofman

20. 9. 2011

Conů není nikdy dost. Nejbližší se koná v sobotu 24. září v Městské knihovně v Praze, a nepůjde o nic menšího než fanouškům dobře známý CONiáš.

Miloslav Linc

Organizátor akce Míla Linc pokřtí na CONiáši  nový román

Letošním tématem jednodenního setkání všech příznivců fantastického žánru je magie ve všech svých podobách. Přednášet o ní se chystají vyjma jiných Petra Neomillnerová, Františka Vrbenská, Leoš Kyša, Jiří W. Procházka či překladatel zeměplošských knih Jan Kantůrek.

Čtěte také recenzi sborníku Druhý krok nikam od JWP

Návštěvníci se mohou podívat na kouzelnické vystoupení, nechat si vyložit budoucnost ve věštírně nebo si zahrát karetní hru Magic.

Velkou událostí bude i vyhlášení soutěží Gandalfovo brko, která hodnotí publicistické články věnující se fantastice, a Sauronovo péro, tzv. anticena a naprostý opak Gandalfova brka.

A je to v kotli! Logo letošního CONiáše

A protože se akce koná v Malém sále Městské knihovny v Praze ani o literaturu nebude nouze. Křtu se dočkají hned dva romány – Mrtví muži netančí, volné pokračování knihy Stín Černého hvozdu, od Míly Lince a Modrá luna čarodějů, rudý měsíc války od Jana Dobiáše.

Radost jistě udělá i možnost vyměnit své knihy, na něž už se doma na poličce jen práší s ostatními účastníky akce. A pokud by někdo přece jen nesehnal některý z titulů, ať již na výměnné burze nebo ve stáncích s literaturou, může zapátrat v knihovních regálech.

Podívejte se na profil herečky Hudson Leick alias Callisto z Xeny, která zavítá do Čech

Pátý CONiáš by tedy neměl žádnému z fanoušků fantastiky uniknout. Takže tužky do rukou a poznamenat si datum sobota 24. října 2011 od 10 hodin. Majitelé průkazky do Městské knihovny v Praze mají vstup zadarmo, ostatní za 80 korun.

Ohodnoťte tento článek:
0
Právě čtete

Pátý CONiáš zve do věštírny i na výměnu knih

Hide picture